Softaa ja aurinkoa –  etätyöviikko Espanjassa

Asiakkaamme FIBRES Online lähtee pian kokeilemaan, miltä maistuu toukokuinen työviikko Malagassa, Espanjassa. FIBRES Onlinen tiimi kehittää sovellusta ennakointityön ja liiketoiminnan päätöksenteon tueksi, ja työnteko onnistuu hyvin vaikka Espanjasta käsin. Heli Salonen-McGrath kertoo meille nyt, miten tähän päädyttiin.

Miten tähän päädyttiin?

 

Vastaus on helppo. Koska se on täysin mahdollista! Lisäksi se on oiva tapa yhdistää työviikko saman katon alle ja antaa mahdollisuuden jatkaa vielä sujuvasti lomaa samassa paikassa. Tietenkin viikko pitää sisällään kokeilua siitä, miten odotukset täyttyvät, esim. sujuuko arki täysin odotusten mukaisesti altaan vieressä töitä tehden. Ovathan työn tulevaisuutta kuvaavat trenditkin ovat jo pitkään osoittaneet sen, ettei ihmisten tarvitse olla enää sidottuja tiettyyn paikkaan. Tämä ei tietenkään koske kaikkia työnkuvia ja toimialoja, mutta globaalissa SaaS-liiketoiminnassa sillä ei ole väliä missä me fyysisesti olemme.

 

Paikaksi valikoitui osalle tiimistä jo entuudestaan tuttu alue Malagasta. Vuokraamme talon, joka tilojensa puolesta soveltuu hyvin koko tiimin majoittumiseen sekä työskentelyyn. Sijaintinsa puolesta se takaa hyvän työrauhan sijainnin ollessa hieman sivussa vuoren rinteillä. Tiimiläiset maksavat tässä tapauksessa itse lentonsa ja majoituksen, joten yrityksen näkökulmasta tällaisen mahdollistaminen ei siis tarvitse olla suuri kustannus.

 

Maija Forsell (Head of Customer Engagement) pohtii omia odotuksia: ”Eniten odotan, että pääsee irti arjesta ja päivittäisestä bussissa nököttämisestä 😀 Luulen, että rennompi arki ja ympäristö sekä aikataulu tuo uusia näkökulmia ja ideoita meidän softaan sekä yleensä tekemiseen. Päiväuinnit altaassa saa mielen virkeämmäksi ja tilaa uusille ajatuksille!”

 

”Erilaisia maastoja ja maisemia aamulenkille”, toteaa puolestaan Esa Heikkinen (Head of Platform Technology) ytimekkäästi.

 

Onko luvassa pelkkää auringonpaistetta ja sangriaa?

 

No ei sentään. Totta kai viikolta odotetaan myös aurinkoa, altaan luona rentoutumista ja nautiskeluakin. Tiimi päätyi Espanjaan siksi, että siellä on todennäköisesti aina kuitenkin lämpimämpää kuin Suomessa toukokuussa ja kokonaisen talon vuokraaminen viikoksi on sieltä edullisempaa. Se myös mahdollistaa ihmisille omien ”akkujen lataamisen” kesän alussa ja kantaa aina pitkälle syksyyn saakka. Reissussa on siis kyse myös työhyvinvoinnin ylläpidosta.

 

Oletuksemme on, että tehokkaan tekemisen tavat toimivat täältä käsin kuten mistä tahansa muualtakin. Toimiva ja riittävän nopea internetyhteys, sekä etätyötä tukevat välineet tulevat olemaan käytössä kuten normaalina viikkona. Töitä tehdään normaalistikin usein eri paikoilta, joten se että osa ihmisistä on Espanjassa ja osa Suomessa, ei oikeastaan olennaisesti muuta mitään.  No okei, on sillä se ero, että työpäivän aikana katsellaan ainakin erilaisia maisemia. Ja ehkä iltasella nautitaan muutama lasi sitä sangriaakin… ei sekään huonolta kuulosta.

 

Palaamme kokemuksiin ja tunnelmiin viikosta, kesäkuun uutiskirjeen yhteydessä. Silloin kuullaan mm. järjestettiinkö tauoilla ”Uimalelu Derbya”, jossa voiton vie se, joka ehtii nopeiten altaan päästä päähän uimalelun päällä.

 

 

Heli Salonen-McGrath

FIBRES Online

Twitter | Instagram | LinkedIn