Lakiaamu keskiviikkona 19.12.

Vuoden vaihde on muutoksen ja paperityön aikaa. Yrittäjän tulee ottaa uusi tulorekisteri käyttöön vuoden 2019 alusta, irtisanomisia koskeva työsopimuslain muutos on etenemässä eduskuntaan, ja työntekijöiden joululahjatkin pitäisi vähentää verotuksessa.

Keskiviikkona 19.12. pidettävässä Lakiaamu-tapahtumassa asiantuntijat kertovat, mitä tulorekisteri ja hyväksynnän saaneet muutokset irtisanomislakiin tarkoittavat työnantajalle, ja miten verottaja suhtautuu joululahjoihin.

Mitä yritys voi antaa lahjaksi työntekijöille?

Joulun ajan muistamiset kuuluvat suomalaiseen yrityskulttuuriin. Ja yhtä yleistä kulttuuria on yrittäjän pähkäily siitä, mitä ja minkä arvoisia lahjoja voi antaa, ja miten verottaja asiaan suhtautuu. Entä miten henkilökunnan, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden lahjat voidaan vähentää verotuksessa?

 

”Työntekijöille annetut lahjat ja muistamiset tavanomaisina ja kohtuuhintaisina ovat täysin vähennyskelpoisia yritykselle. Asiakkaille ja yhteistyökumppaneille annettavat edustuslahjat ovat taas yleensä vähennyskelvottomia arvonlisäverotuksessa ja puoliksi vähennyskelpoisia tuloverotuksessa. Mahdollista on myös, että kulut katsotaan kokonaan vähennyskelpoisiksi markkinointikuluiksi,” kertoo Pekka Peltoranta Digital Audit Company Oy:sta.

 

Käytännöissä ja verotuskohteluissa on kuitenkin eroavaisuuksia, joihin paneudutaan tarkemmin Lakiaamu-tapahtumassa. Samalla selviää myös, minkä arvoisia lahjoja voit ostaa työntekijöille ja yrittäjänä itsellesi ilman verokarhun pelkoa.

Uusi tulorekisteri tutuksi

Tulorekisteri on uusi, monen eri viranomaisen yhteinen tietokanta, joka kokoaa yhteen ansio-, eläke- ja etuustiedot. Siitä hyötyvät viranomaisten lisäksi myös työnantajat ja kansalaiset. Tulorekisterin pitäisi helpottaa palkkojen ilmoittamista eri viranomaisille, mutta tuoko uudet ilmoittamisvaatimukset tullessaan enemmän työtä kuin ennen?

Työnantajan ei tarvitse jatkossa ilmoittaa samaa palkkatietoa jokaiselle taholle erikseen, vaan 1.1.2019 lähtien työnantajat ilmoittavat maksamansa palkat sähköisesti yhteen paikkaan: tulorekisteriin.

Irtisanomislaki nyt ja ehdotetut muutokset

Henkilöperusteisia irtisanomisia koskeva työsopimuslain muutos on etenemässä eduskunnan käsittelyyn. Työntekijän voi nykylain mukaan irtisanoa tuotannollisista ja taloudellisista syistä sekä henkilökohtaisilla perusteilla asiallisesta ja painavasta syystä. Laissa puhutaan henkilöperusteisen irtisanomisen kohdalla kokonaisarvioinnista.

Tätä kohtaa esitetään muutettavaksi seuraavasti: Kokonaisarvioinnissa otetaan huomioon työnantajan palveluksessa olevien työntekijöiden lukumäärä (uutta) sekä työnantajan ja työntekijän olosuhteet kokonaisuudessaan (jo nykylaissa). Jatkossa pienissä yrityksissä irtisanomisen perusteita kevennettäisiin niin, että irtisanomiseen riittäisi nykyistä vähäisempi työsuhteeseen vaikuttavien velvoitteiden rikkominen.

 

Tule kuulemaan 19.12. klo 9.00 Rautatalolle faktat ja toimivat käytännöt asiantuntijoilta:

Harri Rekilä & Pekka Peltoranta, Tilintarkastajat, Digital Audit Company Oy, Tilintarkastusyhteisö

Leila Korpi, Favore Oy, Tilitoimistoyrittäjä, HR-asiantuntija

Piritta Koivukoski, Fennolaw Oy, Asianajaja

 

Ilmoittaudu tapahtumaan Office RnD:ssa.

 

Ilmoittaudu tapahtumaan