Miekkakalan kortteli muuttuu yritysten kohtauspaikaksi

Business Center Papulan tytäryhtiö Work & Meet Oy avaa Miekkakalan korttelin historiallisiin rakennuksiin toimistohotellin, jossa on joustavia työtiloja noin 25 yritykselle. Ensimmäinen osa toimistohotellista avautuu osoitteeseen Ludviginkatu 2–10 kesäkuussa 2018, ja myöhemmin syksyllä toimistohotelli laajenee kolmannesta kerroksesta kiinteistön toiseen kerrokseen.

Vanhan talon tunnelmaa laajan yritysverkoston ympäröimänä

Kaksikerroksiseen toimistohotelliin remontoidaan BC Papulalle tuttuun tapaan rauhallisia työhuoneita, neuvottelutiloja sekä vuokralaisille yhteisiä lounge-tiloja. Palvelut on mietitty valmiiksi aina vastaanotosta printtereihin ja aamukahveihin. Uudet vuokralaiset tulevat osaksi Business Center Papulan noin 300 yrityksen kattavaa business-verkostoa, jossa yrityksiä tuodaan yhteen tapahtumien, aamupalatilaisuuksien ja yhteisen intranetin välityksellä.

 

Ludviginkadun kortteli, tunnettu maamerkki Helsingin keskustassa, muodostuu viidestä eri aikakautena rakennetusta talosta. Talot ovat yhdistetty sisältä yhdeksi, eikä siirtymistä talosta ja aikakaudesta toiseen huomaa.

 

”Kiinteistössä on kivaa, vanhan talon tunnelmaa. Seinät ovat korkeita ja huoneiden ikkunoista on nätit näkymät sisäpihalle ja Ludviginkadulle päin”, kertoo Business Center Papulan myyntipäällikkö Essi Korhonen.

 

Sopimus toimistohotellin tiloista on allekirjoitettu kiinteistön omistajan Aberdeen Standard Investmentsin kanssa seuraavaksi 10 vuodeksi.

Sanoma korttelin isäntänä 95 vuotta

Ludviginkadun taloissa toimi aikoinaan Helsingin Sanomien pääkonttori ja lehteä toimitettiin korttelista käsin yhteensä 95 vuotta. Lehden julkaisu pysähtyi vuosien varrella ainoastaan yhdeksi päiväksi jatkosodan pommien iskeytyessä talon sisälle helmikuussa 1944. Vuonna 1999 Helsingin Sanomien toimitus muutti nykyisen Sanomatalon tiloihin ja korttelin uusi aikakausi alkoi.

 

Vuosien saatossa kortteli on säilyttänyt arvokkuutensa, ja toimistotilojen lisäksi korttelin katutason liiketilat elävöittävät nyt kaupunkia. Work&Meetin naapureina kiinteistössä toimivat Päivälehden museo, Helsingin Sanomain Säätiö, Capman, ravintola Grotesk, Hill+Knowlton ja Valve.

 

 

Lisätietoja

Khuong Le, Toimitusjohtaja Work & Meet / Business Center Papula Oy

Puh. +358 40 078 7193
khuong.le@bcpapula.fi