Lahteen avautuu ainutlaatuinen asumis- ja työympäristö

Business Center Papula perustaa toimistohotellin Lahden Hennalan kasarmeille yhteistyössä majoituspalvelu Yövy.fin kanssa. Yrittäjille tarkoitettu ainutlaatuinen konsepti yhdistää asumispalvelut ja yhteisöllisen työympäristön. Uusi toimistohotelli avautuu Lahteen toukokuun aikana.

 

Kiinteistö Oy Lahden Hennalan Luutnantti ja yksi kerros Lahden Hennalan Kenraalista muuttuvat keväällä nykyaikaiseksi ja yhteisölliseksi työympäristöksi, josta yritykset voivat valita itsellensä sopivan työtilan. Toimistohotellin coworking ja toimistohuoneet tuovat saman katon alle erilaisia yrityksiä Lahden seudulta.

 

”Tavoitteena on nostaa alueen vetovoimaisuutta. Coworking-konsepti vastasi näkemystämme siitä, miten halusimme Hennalan aluetta kehittää. Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että löysimme sopivan yhteistyökumppanin tiloihin”, kertoo kiinteistön omistajan Huhtanen Capitalin projektijohtaja Mika Nopanen.

 

Coworking ja majoituspalvelut saman katon alla on uusi konsepti maailmalla

 

Toimistohotellin lisäksi Lahden Hennalan Kenraalin kaksi kerrosta muuttuvat majoituskäyttöön. Rakennukseen tulee valmiiksi kalustettuja asuntoja Yövy.fi-palvelun kautta lyhyeen tai pidempiaikaiseen tarpeeseen. Asunnot sopivat erityisesti alueen yritysten työntekijöiden ja vieraiden tilapäiseen käyttöön sekä matkailijoille.

 

”Hennalan vanha historiallinen miljöö, coworking ja asumispalvelut yhdessä tuovat Lahden yrittäjille jotain aivan ainutlaatuista. Coworking ja majoituspalvelut saman katon alla on uusi konsepti maailmalla, ja Lahti on nyt trendin näyttäjänä Suomessa”, sanoo Business Center Papulan markkinointipäällikkö Noora Blomqvist.

 

Rakennukset ovat osittain suojeltuja ja niiden ulkonäkö sekä tunnelma sisätiloissa säilyvät valoisana ja avarana. Rakennukset peruskorjataan ja niihin rakennetaan nykyaikaisten vaatimusten mukaiset ilmastointiratkaisut ja internetyhteydet.

 

Vuosien varrella Hennalan rakennukset ovat olleet monenlaisessa käytössä. Vuosina 1918–1919 tiloista löytyi vankileirin toimisto ja 1920-luvulta alkaen tarkka-ampujarykmentin nuorempien, naimattomien upseereiden asuinrakennus. Vuonna 1987 rakennukset muuttuivat oppilasasuntolaksi, ja toimistokäytössä tiloja pidettiin vuodesta 2006 alkaen.

 

Lisätietoja

 

Business Center Papula

Khuong Le, toimitusjohtaja

+358 40 078 7193

khuong.le@bcpapula.fi

 

Huhtanen Capital

Mika Nopanen, projektijohtaja

Puhelin: +358 40 685 1424

Sähköposti: mika.nopanen@huhtanencapital.com