Työtiloja ja kohtaamispaikkoja upeassa Rautatalossa

Elokuun lopussa avautui uusi lippulaivakohteemme Alvar Aallon Rautataloon. Toimistohotellimme pitää sisällään työhuoneita, coworking-tilan ja yksitoista kokoushuonetta. Kaikki uniikissa miljöössä Helsingin keskustassa.

Sisäänkäynti Rautatalon toimistohotelliimme käy Keskuskadulta, aivan Stockmannia vastapäätä. Muutama askelma ylös ja vierailijalle avautuu upea näkymä Alvar Aallon suunnittelemaan Marmoripihaan. Marmoripihan aulassa Rautatalon tiimimme, Kaisla ja Alina, tervehtii taloon saapuneita vieraita. Viimeksi kaupunkilaisilla oli tänne vapaa pääsy kaksi vuosikymmentä sitten.

 

Rautatalossa asui pitkään Nordean finanssikonserni, ja silloin rakennus oli varattu yhden yrityksen tarpeisiin. Kun Nordea viime vuonna muutti pois, koki rakennus ison remontin. Samalla vapautuivat tilat kolmannen ja neljännen kerroksen toimistoillemme sekä Marmoripihan kokouskeskukselle.

 

Yhden ison toimijan sijaan talo täyttyy nyt useammasta pienemmästä yrityksestä. Toimistojamme on aina yhden hengen huoneista noin kymmenen hengen tiimeille. Oman huoneen sijaan yrittäjä voi valita myös työpöydän Work&Meetin 500 neliön coworking-tilasta.

 

”Olemme luomassa Rautataloon uutta työtapaa, jossa on mahdollisuus verkostoitua uudella tavalla eri alojen kesken. Ajatuksena on, että pienikin yritys saa mahdollisuuden kasvaa rauhassa pienillä kiinteillä kustannuksilla. Vastapainoisesti autamme yrityksiä kasvussa, ja coworking-tilasta asiakkaamme voivat laajentaa omaan toimistoon”, kertoo Community Coordinator Kaisla Haro.

 

Tunnelmana ”Joie de vivre”

 

Toimistohuoneista ja 3. kerroksen coworking-tilasta rautatalolaiset poikkeavat tauolle oleskelutiloihimme, missä heitä odottavat ilmaiset iltapäiväkahvit. Marmoripihan kokouskeskuksessa valmistaudutaan puolestaan palaveriin.

 

”Marmoripihan kokouskeskus on avoinna kaikille, ja tilat ovat varattavissa puolesta tunnista koko päivään. Meillä on 11 kokoustilaa, joista pienimmät ovat 5 hengelle ja suurin tila on 25 hengen auditorio. Kokoushuoneet on varusteltu isoilla näytöillä ja sisustettu italialaisella desingilla”, kertoo Alina Leppik, Rautatalon asiakaspalveluvastaava.

 

Remontin jälkeen Rautatalo on herännyt hiljalleen uuteen elämään. Toimistoista ja coworking-tilasta kuuluu työskentelyn ääniä, ja kaupunkilaiset ovat löytäneet tiensä Marmoripihan kahvilaan. Myös kokouskeskus on avoinna kaikille, kunhan vain astuu Keskuskadun isosta ovesta sisään.

 

”Haluamme luoda tänne fiiliksen ranskalaisen sanonnan ”Joie de vivre” ympärille”,

toteaa Kaisla tarkoittaen positiivista työympäristöä, jossa jokainen iloitsee niin omasta työstä, muiden seurasta kuin yhdessä tekemisestä.